Ce rol au psihologii in terapia copilului?
Terapia copilului este un proces ce implica terapia intregii familii. Comportamentul acestora reprezinta un simptom al sistemului familial din care face parte.
Psihologii sunt instruiți să ajute cu tot felul de probleme. De exemplu, acestia ajută copiii și adolescenții să treacă peste momente dificile, cum ar fi:
-probleme de familie
-probleme școlare
-hărțuirea
-probleme de sanatate
Psihologii ajută cu sentimente precum:
-tristeţe
-furie
-stres și îngrijorare
-stimă de sine scazută
-jale
Psihologii ajuta copiii si adolescentii cu dereglari cum ar fi:
-ADHD
-depresie
-anxietate
-tulburari de alimentatie
-auto ranire
-tulburări de comportament perturbator
-tulburări legate de traume
Ce este terapia copilului ?
Mulți copii și adolescenți au probleme care afectează modul în care simt, acționează sau învață. Terapia este un tip de tratament pentru aceste probleme. Este o modalitate de a vă ajuta copilul.
În terapie, copiii vorbesc și învață să-și rezolve problemele. Mergând la terapie îi ajută să facă față mai bine, să comunice mai bine și să facă mai bine.
De ce copiii și adolescenții au nevoie de terapie si de psiholog?
Copiii și adolescenții au nevoie de terapie atunci când au problem la care nu pot face față singuri. Sau au nevoie de ajutor atunci când problemele afectează ceea ce fac, simt sau acționează. Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, copiii pot avea nevoie de terapie, astfel încât lucrurile să se îmbunătățească. Uneori, familii întregi au nevoie de sprijin în timp ce încearcă să comunice, să învețe și să creeze limite.
Cum functioneaza terapia?
În terapie copiii învață prin a face. Cu copiii mai mici, aceasta înseamnă să lucrezi cu întreaga familie, să desenezi, să joci și să vorbești. Pentru copii și adolescenți mai mari, psihologii împărtășesc activități și idei care se concentrează pe învățarea abilităților de care au nevoie. Vorbesc prin sentimente și rezolvă probleme.
Psihologii acordă laudă și sprijin ca copiii să învețe. Ajută copiii să creadă în ei înșiși și să-și găsească punctele forte. Terapia dezvoltă modele de gândire utile și obiceiuri de comportament sănătoase.
Un psiholog ar putea să se întâlnească împreună cu copilul și părintele sau să se întâlnească singur cu copilul. Depinde de vârsta copilului.
Ce se întâmplă în terapie?
La început, psihologul se va întâlni cu tine și copilul tău să vorbească. Psihologul va pune întrebări și va asculta. Acest lucru il ajută să afle mai multe despre copilul tău și despre problema. Psihologul vă va spune cum te poate ajuta.