Ce este consilierea psihologica ?

Consilierea psihologică este un proces terapeutic în care un individ (sau grup) este ajutat să înțeleagă și să rezolve problemele personale, emoționale sau de relaționare prin intermediul unei relații de încredere cu un psiholog calificat.

psiholog Vlasceanu pitesti

Consilierea psihologică poate ajuta indivizii să înțeleagă și să gestioneze emoțiile, să îmbunătățească relațiile cu ceilalți, să își atingă obiectivele și să își dezvolte abilități de coping eficiente pentru a face față problemelor de viață.

Există mai multe tipuri de consiliere psihologică, inclusiv consiliere individuală, consiliere de cuplu sau de familie, consiliere pentru copii și adolescenți și consiliere pentru probleme specifice, cum ar fi problemele de sănătate mintală sau de dependență. Consilierea poate fi oferită într-un mediu individual sau de grup.

Un consilier psihologic va utiliza o varietate de tehnici și metode pentru a ajuta indivizii să își atingă obiectivele. Acestea pot include discuții, exerciții de gândire, tehnici de relaxare, tehnici de comunicare și tehnici de rezolvare a problemelor. Consilierul va lucra cu individul pentru a înțelege problemele și pentru a dezvolta un plan de acțiune pentru a rezolva aceste probleme.

psiholog-pitesti

Consilierea psihologică poate fi benefică pentru o varietate de probleme, inclusiv:

 • Probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia sau anxietatea
psiholog-bun-pitesti
psiholog copii
 • Probleme de relaționare, cum ar fi problemele de cuplu sau de familie
psiholog-copii-pitesti
terapie copii pitesti
 • Probleme legate de tranziția la viața adultă, cum ar fi luarea deciziilor legate de carieră sau de locuință
 • Probleme legate de stres, cum ar fi problemele legate de locul de muncă sau de școlare
psihologie-pitesti
cabinet psihologie familie
 • Probleme legate de traumă, cum ar fi traumele legate de abuz sau de violență

Există o varietate de metode de consiliere psihologică utilizate pentru a ajuta indivizii să înțeleagă și să rezolve problemele personale, emoționale sau de relaționare. Unele dintre aceste metode includ:

 1. Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) – aceasta se concentrează pe modul în care gândurile, sentimentele și comportamentele sunt interconectate și cum acestea pot fi schimbate pentru a îmbunătăți starea de bine.
psiholog depresie
 1. Terapia comportamentală – aceasta se concentrează pe modul în care comportamentul poate fi schimbat pentru a îmbunătăți starea de bine.
cabinet psihologie
 1. Terapia centrată pe client – aceasta se concentrează pe experiențele și sentimentele clientului, făcându-l pe acesta să fie responsabil pentru propriile decizii și acțiuni.
cabinet-psiholog-pitesti
 1. Terapia centrată pe emoții – aceasta se concentrează pe modul în care emoțiile influențează comportamentul și gândurile, și cum acestea pot fi gestionate eficient pentru a îmbunătăți starea de bine.
 1. Terapia familială – aceasta se concentrează pe relațiile dintre membrii familiei și cum acestea pot fi îmbunătățite pentru a îmbunătăți starea de bine a fiecărui membru al familiei.
psiholog-copii-pitesti
terapie copii pitesti
 1. Terapia de grup – aceasta se desfășoară într-un grup mic și se concentrează pe interacțiunea și relațiile dintre membrii grupului.
psihologie-pitesti
cabinet psihologie familie
 1. Terapia de expunere – aceasta se concentrează pe expunerea individului la situații sau obiecte care cauzează teamă sau anxietate pentru a învăța să gestioneze aceste emoții.
cabinet-psihologie-copii
 1. Terapia de acceptare și angajament (ACT) – aceasta se concentrează pe acceptarea realității și angajarea în acțiuni care contribuie la o viață mai bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *