Agitatia bebelusului inainte de somn

Despre agitatia bebelusului inainte de somn

Bebelușul vostru are nevoie să plângă.

Uneori este dificil să distingeți dacă bebelușul este somnoros sau are nevoie să plângă. Un bebeluș care este gata să adormă o va face spontan, imediat ce stimulii din jurul său au fost reduși. Nu va fi agitat, nu se va smiorcăi și nu va fi hiperactiv. Unii părinți cred că smiorcăiala și neastâmpărul sunt indicii că este somnoros.

Auzi adesea câte un părinte spunând:”Vai devine agitat, înseamnă că are nevoie să doarmă”. Smiorcăiala și neastâmpărul sunt indicii că are nevoie să plângă, nu să doarmă. Bebelușii care se agită s-ar putea să fie somnoroși, dar nu vor fi gata să doarmă atâta timp cât sunt agitați.

Neastâmpărul apare de cele mai multe ori spre sfârșitul zilei. Se întâmplă așa pentru că, obosiți fiind, bebelușilor le este mai greu să își reprime emoțiile. Atunci când un bebeluș nu are foarte multă energie, este mai predispus să își lase emoțiile. Dar nu va fi gata de somn cu adevărat decât după ce plânge.

Agitatia bebelusului

Este puțin probabil ca bebelușii agitați, care nu au plâns pe săturate, să adoarmă fără un tipar de control. care să îi ajute să își reprime emoțiile. În această categorie intră: păturicile speciale, suzetele, suptul degetului, alăptarea sau nevoia de a fi legănat.

Aceste tipare le induc un soi de transă care îi ajută să se relaxeze și să adoarmă. Pe de altă parte dacă vă bazați în mod uzual pe aceste tipare de control puteți constata că bebelușul se trezește și începe să plângă imediat ce l-ați pus în pat. Puteți rezolva această problemă ținându-l în brațe și oferindu-i atenție, dar fără să îl legănați sau să îl alăptați. În acest fel va avea ocazia să plângă fără să fie perturbat. După ce a terminat de plâns, probabil va cădea într-un somn adânc ce vă va permite să îl lăsați jos fără să se trezească.

Aletha Solter – „Bebelușul meu înțelege tot”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *