Prieten cu emoțiile mele

  Grup de dezvoltare personală 

 

Îți dorești pentru copilul tău o călătorie în lumea propriilor emoții care să-l ajute să fie mai deschis sau să le poată face față cu mai multă ușurință când este copleșit de intensitatea lor? 

 

👐Atunci când universul emoțional al copilului devine greu de înțeles și acceptat de cei apropiați, acestuia nu îi rămâne de făcut decât să își inhibe aceste trăiri. Deconectarea de sine, insecuritatea emoțională, manifestările comportamentale neadecvate sunt doar câteva consecințe ce impactează copilul pe termen lung. 

🤔Ce vom face în grupul de dezvoltare personală? 

❤️Le vom lansa emoțiilor cea mai mare provocare și anume aceea de a se face AUZITE, ascultate și înțelese. Copiii vor avea ocazia să le exploreze, fiecare în ritmul propriu și să descopere strategii creative pentru gestionarea lor. 

🤔Cum vom face asta? 

 ❤️Copiii vor experimenta atât prin JOC liber, spontan, cât și prin joc ghidat rolul emoțiilor, dând astfel viață celor mai intense trairi: furia, frica, tristețea, rușinea, umilința, dezamagirea. 

❤️Copiii vor fi provocați la un dialog plin de sens cu acestea pentru acceptarea și integrarea lor.

❤️Vom construi un mediu de siguranță simbolic în interiorul căruia vor putea să intre în contact cu emoțiile lor ori de câte ori se vor simți copleșiți și vor vrea să le înțeleagă. 

❤️Vom concepe un tablou al emoțiilor. Acesta este o resursă valoroasă pentru copii deoarece le va oferi prilejul de a observa schimbările pe care le-au experimentat în cadrul grupului. 

👉Cu cine? 

Cu Andreea Bâță, psiholog și psihoterapeut cu formare în consilierea și psihoterapia experiențială a unificării centrată pe copil, adult, cuplu, familii cu o experiență în lucrul cu copiii de 12 ani. Pentru mai multe detalii despre experiența mea profesională vă invit să accesați site-ul www.psihologie-pitesti.ro

🤔Cum puteți rezerva un loc? 

👉Vă puteți înscrie prin mesaj privat sau la numărul de telefon 0724728159 până la data de 18.05.2023 prin achitarea taxei de 100 Ron. Detaliile privind modalitatea de achitare a taxei le veți primi în momentul în care veți face înscrierea. 

👉Locurile sunt limitate!!! Grupul va fi format din minim 7- maxim 9 copii cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani. 

👉Când? Sâmbătă, 20.05.2023, de la ora 10

👉Durata: 1 ora 30 min

👉Locația: Școala Liberă, str. Rahovei nr. 4

Vă aștept cu drag! ❤

Optional dezvoltare personala

Incepand cu luna octombrie dam startul unei noi calatorii plină de aventuri si provocari. Gata sa scoata la suprafata cele mai ascunse trairi si resurse. Jocul, povestea, provocarile create vor veni in întâmpinarea micutilor dumneavoastra pentru stimularea si antrenarea maxima a potentialului emotional si cognitiv. Optionalul de dezvoltare personala va fi structurat in 3 module dupa cum urmeaza:


1. Dezvoltare socio-emotionala prin joc
Obiective:
• Identificarea și recunoașterea emoțiilor
• Exprimarea, acceptarea și integrarea emoțiilor negative
• Formarea abilităților de socializare
2. Dezvoltare cognitiva cu accent pus pe stimularea, antrenarea atenției, memoriei și gandirii
Obiective:
• Dezvoltarea atenției concetrate și distributive
• Dezvoltarea capacității de memorare
• Lansarea de provocări menite să stimuleze gândirea
3. Dezvoltarea stimei de sine
Obiective:
• Dezvoltarea încrederii în sine
• Descoperirea de noi resurse
• Formarea unei imagini de sine pozitive
Tehnicile utilizate de psihologi Pitesti sunt jocul de rol, desenul, povestea, explorarea senzorială, modelajul cu nisipul kinetic, plastelina, pictura etc. Într-un context de maximă siguranță, încredere copiii vor avea posibilitatea sa se exprime deschis, liber. Criticile, etichetele de orice natură nu sunt permise. Se încurajează o disciplinare prin cooperare, și nu una autoritară. Se adresează copiilor începând cu vârsta de 3 ani jumătate ( categoria de vârstă: preșcolari ). Pentru școlari se formează o grupă separată. ( minim 5, maxim 8 copii ).
ATENȚIE: dezvoltarea personală nu este psihoterapie / consiliere și nici evaluare clinică de specialitate. Dezvoltarea personală urmărește evoluția, creșterea, dezvoltarea de resurse și abilități. În contextul dezvoltării personale pot să reiasă anumite dificultăți ale copilului. Acestea pot necesita ca intervenție evaluarea clinică și/ sau psihoterapie de familie. Anumite carențe în plan social, emoțional și/ sau cognitiv se pot rezolva. Acestea doar în contextul psihoterapiei de familiei și / sau atelierelor de recuperare specifice.

Taxa: 60 lei/ lună. Se achită integral, cu excepția situației în care copilul vine o singură dată.

Locația: Grădinița cu Program Prelungit Piticot Barbă Cot

Programul de lucru va fi stabilit în funcție de grupele de copii.
Tel: 0724728159 – Psihologi Pitesti . Vlasceanu Andreea Iuliana