Optional dezvoltare personala

Incepand cu luna octombrie dam startul unei noi calatorii plină de aventuri si provocari. Gata sa scoata la suprafata cele mai ascunse trairi si resurse. Jocul, povestea, provocarile create vor veni in întâmpinarea micutilor dumneavoastra pentru stimularea si antrenarea maxima a potentialului emotional si cognitiv. Optionalul de dezvoltare personala va fi structurat in 3 module dupa cum urmeaza:


1. Dezvoltare socio-emotionala prin joc
Obiective:
• Identificarea și recunoașterea emoțiilor
• Exprimarea, acceptarea și integrarea emoțiilor negative
• Formarea abilităților de socializare
2. Dezvoltare cognitiva cu accent pus pe stimularea, antrenarea atenției, memoriei și gandirii
Obiective:
• Dezvoltarea atenției concetrate și distributive
• Dezvoltarea capacității de memorare
• Lansarea de provocări menite să stimuleze gândirea
3. Dezvoltarea stimei de sine
Obiective:
• Dezvoltarea încrederii în sine
• Descoperirea de noi resurse
• Formarea unei imagini de sine pozitive
Tehnicile utilizate de psihologi Pitesti sunt jocul de rol, desenul, povestea, explorarea senzorială, modelajul cu nisipul kinetic, plastelina, pictura etc. Într-un context de maximă siguranță, încredere copiii vor avea posibilitatea sa se exprime deschis, liber. Criticile, etichetele de orice natură nu sunt permise. Se încurajează o disciplinare prin cooperare, și nu una autoritară. Se adresează copiilor începând cu vârsta de 3 ani jumătate ( categoria de vârstă: preșcolari ). Pentru școlari se formează o grupă separată. ( minim 5, maxim 8 copii ).
ATENȚIE: dezvoltarea personală nu este psihoterapie / consiliere și nici evaluare clinică de specialitate. Dezvoltarea personală urmărește evoluția, creșterea, dezvoltarea de resurse și abilități. În contextul dezvoltării personale pot să reiasă anumite dificultăți ale copilului. Acestea pot necesita ca intervenție evaluarea clinică și/ sau psihoterapie de familie. Anumite carențe în plan social, emoțional și/ sau cognitiv se pot rezolva. Acestea doar în contextul psihoterapiei de familiei și / sau atelierelor de recuperare specifice.

Taxa: 60 lei/ lună. Se achită integral, cu excepția situației în care copilul vine o singură dată.

Locația: Grădinița cu Program Prelungit Piticot Barbă Cot

Programul de lucru va fi stabilit în funcție de grupele de copii.
Tel: 0724728159 – Psihologi Pitesti . Vlasceanu Andreea Iuliana